Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Гергана Керчева

био магазин
.... прочети още

Chateau Belogradetz - ORGANIC

био магазин
.... прочети още

Organic wine in bottles - Vladislav Popov

био магазин
.... прочети още

Продавам 500 кг сушена арония - Радка Василева

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!
Бъдете здрави с биохрани!
Биохраните или така наречените органични храни са тези, които се отглеждат без използването на пестициди, изкуствени торове и различни техники на генното инженерство. Те са безопасни и екологично чисти за разлика от интензивно отглежданите селскостопански култури, за чието производство се използват химически торове, които са опасни както за нашето здраве, така и за околната среда.
Биохраните не съдържат изкуствени добавки, които често се използват за запазването на храната за по-дълго време или такива, които подобряват аромата на храните. Биохраните са естествени и пресни. Те са богати на витамини, минерали и фибри, за разлика от конвенционалните храни.
Органичните храни намаляват риска от сърдечни заболявания и рак, поради наличието на фенолни съединения в тях. Те повишават нивото на антиоксиданти в тялото, което от своя страна намалява риска от ракови заболявания. В днешно време слабата имунна защита ни прави по-податливи на различни заболявания. Приемът на биохрани помага за повишаването на съпротивителните сили на организма. Поради по-високото ниво на хранителни вещества в биохраните, те помагат на организма да се пребори с инфекции.
Биохраните са богати на:
- хром – Дефицитът на хром може да доведе до диабет и втвърдяване на артериите.
- селен – Това хранително вещество предпазва от рак и сърдечни заболявания.
- калций и бор – Тези два елемента заедно помагат за укрепване на костите и предпазва от остеопороза.
- литий – Той ще ви предпази от депресията.
Органичната храна включва месо, билки, чай и кафе, мед, мляко, етерични масла, плодове и зеленчуци, ориз, царевица, маслини и др. Биохраните спомагат да се очисти тялото от вредните химикали. Когато спрете да приемате храни, за чието отглеждане се използват пестициди и вредни химикали, тялото бавно започва да отделя от токсините в него. Това помага в подсилването на имунната система.
Биохраните са много добре приети в цял свят заради ползите за здравето, които те носят със себе си. През последните години потреблението на органични храни се повишава, а органичната индустрия се разраства бързо. Всеки, включително и земеделските стопани, производителите и потребителите са наясно с предимствата на биохраните и вредите от интензивно отглежданите конвенционални храни, които могат да повишат рискът от рак и респираторни и други заболявания. И продуктите от интензивно отглеждани животни могат да бъдат вредни, т.к. на животните често се дават опасни антибиотици, стимулатори на растежа, препарати за обезпаразитяване и други. Когато консумираме мляко и млечни продукти, както и месо, тези препарати влизат в нашето тяло и могат да доведат до коронарни заболявания и високо кръвно налягане.
В сравнение с конвенционалните храни биохраните са по-скъпи, но не може да пренебрегнете ползата от тях. Дори и да са по-евтини, консумирането на конвенционални храни увеличава концентрацията на вредни вещества в нашето тяло. Ето защо, биологичните храни са по-здравословният избор за безопасността и щастието на вашето семейство
© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape