Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Д. Колева

био магазин
.... прочети още

С. Василева

био магазин
.... прочети още

Organic/Bio vineyard with house Mihail Todorov

био магазин
.... прочети още

Emiliya

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > Козметика с природни средства

Козметика с природни средства

Козметика с природни средства
Чуствате ли се добре в кожата си? Обичате ли да се гледате в огледалото? Ако отговорът е „ДА”, това е чудесно! Значи полагате редовни грижи за тялото си. Ако отговорът е „НЕ”, значи е време да се замислите и да пристъпите към действие. Това не значи, че трябва да си накупите скъпи козметични продукти в луксозни опаковки и да пръснете куп пари. Точно обратното. В грижата за тялото малкото често означава много.Когато произвеждате козметичните си средства у дома, вие знаете какво точно има в тях и че за производството им не са убивани невини животни. Освен това спестявате доста пари, защото саморъчно приготвената козметика е по евтина в сравнение с готовата. Не на последно място е фактът, че с природната козметика вие допринасяте за опазването на околната среда. Не е нужно непрекъснато да купувате нови щищенца и кутийки, достатачно е да пълните старите.
Кои са предимствата на маслата пред обикновените кремове?
Благодаряние на своята фина текстура маслата попадат лесно в по-дълбоките слоеве на кожата в сравнение с овлажняващите кремове. Там те осигуряват на кожата витамини и ненаситни мастни киселини и укрепват защитната й бариера. Кожата на лицето е много чуствителна. Затова избирайте продукти, които са базирани върху чисти растителни масла без консерванти и стабилизатори.
Подходящи ли са маслата за всеки тип кожа?
Да! Колкото и страно да звучи, дори мазната или смесена кожа понася маслата. Важно е само да се изберат за типа кожа. При мазна кожа се препоръчват продукти с екстракти от невен или розмарин, защото имат свойството да правят порите по-фини и помагат за по-бързото остраняване на нечистотиите. Маслата са добър избор и за почистване, особено за чуствителна кожа, защото премахват мръсотията и грима, без да засягат чуствителния защитен епител на кожата.
Трябва ли да използвам маслата като допълнение към нормалната грижа?
Не е нужно. Може да се слага маслото вечер на почистено лице вместо нощен крем. Три до пет капки са достатачни. Затопля се маслото в дланите и нежно се разнася върху бузите, челото и шията.
Кога да използвам маслата вместо обичайния боди лосион?
Маслата за тяло са истинско спасение за много суха кожа. Те се нанасят лесно и за разлика от лосиона проникват дълбоко в порите. Те подсилват защитните функции на кожата и така трайно й помагат да не се изсушава бързо. Маслото за тяло е ефикасно, ако се намаже веднага след баня бърху влажна кожа. Така се образува водно-маслена емулсия, двете вещества се свързват и попиват максимално добре в кожата.
Какви проблеми могат да се решат с маслата?
Маслата за тяло се грижат за много сухите, лющещи се места по кожата, предимно по лактите и прасците, като ги правят отново меки и нежни. Маслата са подходящи и за целулит, ако са обогате ни с екстракт от бреза. Листата от бреза стимулират лимфната система и я очистват от шлаки. Това подобрява еластичността на кожата и стяга съединителната тъкан. За да се подсили ефекта, преди употреба маслото се загрява леко в дланите и се втрива с кръгови движения. Топлината отваря порите и нанасеното масло прониква по-добре.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape