Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Тонев

био магазин
.... прочети още

Таня Василева

био магазин
.... прочети още

Маргарита

био магазин
.... прочети още

Chateau Belogradetz - ORGANIC

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > За ползите от био кафето

За ползите от био кафето

За ползите от био кафето
В днешно време, когато нямаме друг избор, освен да правим компромиси с хранителните продукти, натоварени с вредни химикали от синтетични торове, пестициди и други реагенти, използвани за тяхното производство и преработка, био кафето идва като полъх на свеж, успокояващ, ароматен въздух. Има много неща, които могат да се кажат за био кафето, но най-важните от тях могат да се обобщят в няколко изречения:
• Земята, върху която се отглежда, се оставя некултивирана (незасята) за период от три до пет години (понякога и повече), така че да се „детоксикира” от всички вредни вещества, използвани по-рано на нея.
• Отглежда се без използването на синтетични торове и пестициди.
• Не съдържа генетично модифицирани организми (ГМО).
• Не се инжектира или обработва с лекарства за предизвикване на по-бърз растеж или за подобряване качеството на продукта.
• Не включва никакви химикали или изкуствени аромати, консерванти, оцветители по време на обработката си.
• Опакова се в пакети, които не допускат отделянето на никакви химически или метални соли в него.
Това превръща био кафето в полезна благоуханна напитка, с която обаче не бива да се прекалява (заради високото съдържание на кофеин).
Другите ползи от био кафето са свързани с опазване на околната среда. Тъй като за неговото производство, преработка и опаковане не се използват химикали, то не замърсява околната среда. Също така няма риск за по-малките животни (птици, гризачи и др.) да бъдат отровени или убити в резултат на тези токсични вещества. Така че, това кафе помага изключително много за запазване на биотичната среда и равновесие.
Към днешна дата консумацията на био кафе е много по-малка от консумацията на конвенционално кафе (съответно производството му е по-малко, а цената – по-висока). Но добрата новина е, че интересът към него непрекъснато нараства. И ако трябва да избираме между био кафе и „редовно” кафе, винаги е разумно да предпочетем био кафето – защото е добро за нашето здраве и за заобикалящата ни среда.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape